Fontos hírek

A kormány belenyúlna a devizahitel-szerződésekbe

Line Spacing+- ABetűméret+- Bejegyzés nyomtatása
A kormány belenyúlna a devizahitel-szerződésekbe

A már meglévő szerződésekre is vonatkozna az a szabálymódosítás, amelyet a kormány tervez a devizahitelesek védelmében. Navracsics Tibor igazságügyminiszter megteremtené a lehetőségét, hogy felülvizsgálják a szerződéseket.

Újabb devizahiteles-mentésen gondolkodik a kormány, ezúttal nem a törlesztéshez, hanem egyenesen a szerződésekhez nyúlnának – írta az Mno.hu.

Navracsics Tibor igazságügyminiszter a HírTv Magyarország élőben című műsorában azt mondta, vizsgálják, hogyan lehetne jogszabályt módosítani úgy, hogy azzal felülvizsgálhatóvá válnának a bankokkal kötött szerződések. A miniszter szerint szűk körben van lehetőség szerződések törvényi módosítására. Pontosabb részletek nem derült ki a tervről.

“Most annak a lehetőségeit nézzük, annak az alkotmányossági kereteit nézzük, hogy van-e arra mód, hogy adott esetben az őszi ülésszakban mondjuk egy törvénnyel, egy jogszabállyal a devizahitelek feltételeit általános érvénnyel módosítsuk” – fogalmazott.

Például arra az esetre gondolt, ha a szerződéskötéskor fennállt körülmények idővel alapvetően megváltoznak, amely miatt az ügyfélnek nem róható fel, hogy lehetetlenné válik a fizetés. Az Mno.hu szerint a szabályozás a régi, még élő szerződésekre is vonatkozna.

Forrás: http://www.origo.hu/gazdasag/20130716-a-kormany-belenyulna-a-devizahitel-szerzodesekbe.html

Üdvözlöm a honlapomon!

Üdvözlöm a honlapomon!

Eseménynaptár

2018. január
H K S C P S V
« szept    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Keresés

Archívum